Kohti tuloksia!

30 viikkoa. 97 heittopäivää. 75 punttipäivää. 53 lepopäivää. 9 sairaspäivää. 285 tuntia treeneissä. 2 771 moukariheittoa. Kauden 2024 "valmistelevat" työt (eli se itse pohjaharjoittelu) on nyt tehty. On aika keskittyä tulosten tekemiseen!


Tänään 09.06. päättelen viimeisen kovan treenijakson. Eilen rauta oli vielä kevyttä, tai oikeastaan raskasta - kuten illalla Five Finger Death Punch + Metallican keikalla - kun tein viimeistä kertaa varsin kuormittavaa hermostollista maksimivoimatreeniä. Kyllä, tuntuu jaloissa, mutta "silleen oikealla tavalla". Lopetin ylimenokauden aika myöhään; aloitin kauden 2024 valmistelut tiistaina 14.11. polviongelmien kanssa. Polven ongelmat ovat muokanneet harjoittelua, eikä alaselän ongelmiltakaan ole voinut välttyä. Treenaaminen on kuitenkin ollut kehittävää! Ensi viikosta lähtien alkaa viikolle 40 (06.10.) kestävä kesäkausi. 17 viikon aikana tehdään tulosta!


--- xxx ---

Nyt siis alkaa herkistely kohti tuloksia. Ihan täysin suoraviivaista se ei tietystikään ole, vaan jatkan myös voimaharjoittelua blokkiperiodisaatiota hyödyntäen ja teen kesän aikana myös hieman kropan herättelyä tehden silloin tällöin myös hermostollista maksimivoimaa. Moni aikuisurheilijahan käyttää reseptiä, jossa voimaharjoittelu pudotetaan kesän aikana pois. Itsellä on kokeilussa tämä hieman eri lähestymistapa jotta pidän voimatasot hyvinä läpi kesäkuusta syyskuun lopulle.
LEPO: Tämä on ehkä helpoin muuttuja selostaa. Treenikausilla olen pitänyt 1-3 lepopäivää per viikko, ja tästä lähin lisään yhden lepopäivän per viikko. Heittäminen täydellä intensiteetillä kuluttaa enemmän ja muutenkin palautumiselle on jätettävä lisää aikaa. Toki lepopäivän aikana voi esim. käydä vesijumpassa, kävelemässä, hieronnassa tai vaikkapa tehdä core-treeniä, kunhan kokonaisväsymys pienenee päivän kuluessa.
VOIMA: Siirryn ensi viikolla "HUIPPU" blokkiin, jossa mukana on räjähtävää voimaa. Itse asiassa kesän läpi tuo blokki on pääfokuksena, (h1+h2+h3) blokkeja on yhteensä 9 viikon ajan. Teen lisäksi myös "TERÄVYYS" blokkia (t1+t2+t3) blokkeja on 6 viikon ajan. Jäljelle jää vielä 2 viikkoa, joka ei ole ohjelmoitua - vaan toimii ns. jokeriviikkoina. Katselen ja säädän siellä kovemmalla kädellä mitä voimaan liittyvää niillä viikoilla sitten teen kun ne viikot koittavat. Ajatuksina on pitää ne ihan puntittomina viikkoinakin. Voimaharjoitusten määrä ja kuormitus tulee olemaan tiukassa tarkkailussa - kyseessä on kuitenkin tulokseen auttava tekijä ei sen pääsääntöisesti määrittävä tekijä. Ei tukkoon, vaan tulokseen! HEITOT: ...koska heitto-osaamisellahan se tulos tehdään. Pitää olla taitava ja nopea. Joten tähän keskitytään, edelleen! Kesän aikana en "vetskutyylisesti" treenaa all-in eli joka heittotreeni pisintä mittaa hakien vaan venäläistyylin tavoittelen jopa tekniikan parantamista kesän aikana. Kyllä, se on mahdollista! Tämä "länsi-Vantaan Juha Tiainen" ei kylläkään hae varsinaisesti tekniikan muutoksia kovalla kädellä vaan tavoitteena on terävyyden ja nopeuden saaminen heittoihin. Sinänsä ekat kaksi kisaa toukokuussa osoitti että 80 cm päähän ennätyksestä 6kg välineellä on jo päästy ilman herkistelyä joten odotuksia on. TULOKSET: Ensi viikolla on vuorossa "ravistelukisaa" joissa totutan kroppaa hieman kilpaheittoihin. Toukokuun kahdessa kisassa oli pieni ketsuppipullo-efekti, eli niiden jälkeen alkoi kroppa toimimaan heitoissa paremmin. Viikon kesäloman paikka, jossa henkisesti naatitaan ja fyysistä rasitusta rauhoitetaan, on juhannusta edeltävänä myös tiedossa. Heinäkuun alussa Eltsusta lähdetään sitten jahtaamaan niitä 48m+ tuloksia!
Kilpailuja on kalenteriin ripoteltu seuraavasti, ja fiiliksen mukaan muutellaan suunnitelmia:
- Heinäkuu 5 kisaa
- Elokuu 3 kisaa
- Syyskuu 2 kisaa
- Lokakuu 1 kisa

Nähdään kentällä!




PS. Mignon-count on lähtenyt nousemaan. Ei ole vielä alennukset olleet mitenkään kummoisia, ja kaupasta ne silti ovat käytännössä hävinneet, mutta 44 meni rikki just. Sitten pitääkin täydentää varastoja lisää...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shouganai

...ei yksinkertainen (SM-kultamitalisti)