Going ballistic


Kyllä kyllä! Keskiviikkona pitkästä aikaa (46 päivää eli melkein 7 viikkoa!) otin moukarin käteen. Kyllä, ja heitinkin sitä kohti kiertorataa. Liikuntamyllyn pressu ikävä kyllä katkaisi lupaavan satametrisen kaaren! Jos olet aiemmin heittänyt, niin ehkä tiedät miltä pidempien taukojen jälkeen tuntuu. Kyljet. Ne ovat olemassa. En polveni takia voinut heitellä muita kuin vauhdittomia, joten korostuneesti tuntui se venyvä fiilis heittäessä. Heitot olivat sieltä kevyestä päästä eli ei revittelyä ja välineenkin paino oli vain 5 kg. No, tällä mennään eteenpäin. Rakennellaan lajin vaatimia ominaisuuksia sitten sille tasolle missä niitä tarvitaan.

Siitä tulikin mieleen vuosi 2020, jolloin aloin merkityksellisemmin treenaamaan. Leireillä alkoi oikeita treenaamisen kulmia löytymään. Kiitoksia jälkikäteen lähtee Karrille, jonka löytämistä ideoista sain voimatasoja nousuun oikein urakalla kyseisellä treenikaudella.


Samalla harjoittelukaudella 2020-2021 sain enemmän harjoituksia lajin tarpeiden kehittämiseen (kiitokset Sakari Tiaiselle). Mikäli nämä eivät ole tuttuja, niin nappaa talteen jos innostaa! Hauskoja juttuja sinänsä, ja sanotaanko näin että ovat testattuja - ovatkohan ehkäpä jopa 1970-luvun harjoitteluohjeista? Teen noista monia edelleen nykyharjoituksissa. Kutsun näiden tekemistä aika usein myös "levypainojumpaksi".
















Viimeksi eilen tein ylläolevasta paletista viittä eri harjoitusta. Näiden kanssa muuten kannattaa mietiskellä suoritusnopeuksia ja treenin tavoitetta. Bodypump-tyylinen "pumppaus" minuutin verran tuo toki kestävyyttäkin/sitkeyttä ja noihin ei kannata iskeä ihan maksimipainoja jotta teknisesti voi suorittaa. Itse useimmiten teen sarjoissa noin 6-15 toistoa (liikkeestä riippuen). Lisäki on hyvä mainita että monet noista voivat toimia myös avaavina ja venyttävinä harjoitteina. Kyseessä on kuitenkin suhteellisen pienet lihasryhmät joiden kanssa kannattaa varoa jonkin verran.


Mutta on hyvä muistaa että asioita voi katsoa monesta kulmasta. Let's go ballistic! Käännetään patoutumat - vihan sijasta - johonkin parempaan ja voimakkaampaan. Kirjaimellisti, pun intended!

2020 myös kokeilin ensimmäistä kertaa 10 kg välinettä (10.10.2020, ei sattumaa!). Jotain on tehty välissä, heh. Tämä siis pitkitettynä loppukaneettina eli treenataan vaan pitkäjänteisesti eli... eteenpäin!



PS. Kannattaa myös tsekata "ballistic training" konseptia, eli miten heittämällä kehittää nopeusvoimaa/räjähtävyyttä - soveltuu myös muihin lajeihin! Tässä pari suositustani:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Shouganai

...ei yksinkertainen (SM-kultamitalisti)

Kohti tuloksia!